ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Στα πλαίσια του νέας Ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων GDPR ανανεώνουμε τους όρους χρήσης για την ασφάλεια των συναλλαγών και την πολιτική απορρήτου.
Το topshoes.gr συλλέγει προσωπικά δεδομένα εφόσον ο ίδιος επισκέπτης/χρήστης επιλέξει να τα χορηγήσει και ειδικότερα:
• Όταν ο επισκέπτης/χρήστης εγγράφεται στις υπηρεσίες του
• Όταν χρησιμοποιεί τη παροχή υπηρεσιών μας για τη αγορά προϊόντων
• Όταν επισκέπτεται τις σελίδες του ή/και εισέρχεται στα προωθητικά/διαφημιστικά προγράμματά του.
Συλλέγει μόνο όσα δεδομένα χρειάζεται για να μπορεί να εξυπηρετεί καλύτερα τους επισκέπτες/χρήστες του topshoes.gr.
Προσωπικά δεδομένα είναι το ονοματεπώνυμο, το φύλλο, η διεύθυνση παραλαβής ή επιστροφής προϊόντων, η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, το τηλέφωνο σας, και σε περιπτώσεις τιμολογίου το ΑΦΜ, το επάγγελμα, η ΔΟΥ, η διεύθυνση, η ηλεκτρονική διεύθυνση (email) και το τηλέφωνο. Κατά περίπτωση μπορεί να ζητηθεί ή και να δοθεί από τον ίδιο τον επισκέπτη/χρήστη κάποιο συμπληρωματικό στοιχείο.
Το topshoes.gr χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα του επισκέπτη/χρήστη για:
-Την καλύτερη και σωστότερη, σύμφωνα με τα στοιχεία που μας διαθέτει, παροχή των υπηρεσιών για την αγορά, αποστολή, επιστροφή προϊόντων που επιθυμείτε να λάβετε από εμάς.
-Την ενημέρωση τους σχετικά με νέες προσφορές προϊόντων και υπηρεσιών.
-Την ενημερωτική υποστήριξη του επισκέπτη/χρήστη και την επιλογή του περιεχομένου που του προσφέρει, ούτως ώστε να είναι συναφές με τις γενικές προτιμήσεις του.
-Την ικανοποίηση των εκάστοτε απαιτήσεων των πελατών/χρηστών του σχετικά με τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που διατίθενται από και μέσω του topshoes.gr

Επίσης συγκεκριμένου τύπου πληροφορίες συλλέγονται αυτόματα, κάθε φορά που ο επισκέπτης/χρήστης εισέρχεται στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Γι’ αυτό το λόγο χρησιμοποιούμε τεχνολογία «cookies» τα οποία είναι μικρά αρχεία (text files) προκειμένου να εντοπίζουμε τον συνολικό αριθμό των επισκεπτών στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα υπό µορφή συνολικής απαρίθμησης. Σε αυτή τη διαδικασία δεν εξάγουμε αυτόματα πληροφορίες επί προσωπικών δεδομένων. Τα «cookies» χρησιμοποιούνται μόνο για τη συλλογή μη προσωπικών ανωνυμοποιημένων πληροφοριών όπως π.χ. τον τύπο του browser, το λειτουργικό σύστημα και τα ονόματα πεδίου προκειμένου να προσαρμοστεί η ιστοσελίδα στις ανάγκες κάθε επισκέπτη και να βελτιωθεί η εμπειρία που αποκομίζει ο επισκέπτης της ιστοσελίδας. Τα Cookies δεν προκαλούν βλάβες στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των χρηστών αλλά και στα αρχεία που φυλάσσονται σε αυτούς.
Ο επισκέπτης / χρήστης του www.topshoes.gr μπορεί να ρυθμίσει το διακομιστή (browser) του κατά τέτοιο τρόπο ώστε είτε να τον προειδοποιεί για τη χρήση των cookies σε συγκεκριμένες υπηρεσίες του www.topshoes.gr, είτε να μην επιτρέπει την αποδοχή της χρήσης cookies σε καμία περίπτωση. Σε περίπτωση που ο επισκέπτης / χρήστης των συγκεκριμένων υπηρεσιών και σελίδων του www.topshoes.gr δεν επιθυμεί την χρήση cookies για την αναγνώριση του δεν μπορεί να έχει περαιτέρω πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές. Η διεύθυνση IP μέσω της οποία ο Η/Υ του επισκέπτη/χρήστη έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο και στη συνέχεια στο topshoes.gr κρατείται για τεχνικούς λόγους και αξιοποιείτε αποκλειστικά και μόνο για τη συγκέντρωση στατιστικών στοιχείων και εφαρμογή δικλείδων ασφαλείας.
Σχετικά με τα newsletter που μπορεί να λαμβάνει κάποιος από εμάς αφού ο ίδιος κάνει την εγγραφή του, μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να κάνει διαγραφή (unsubscribe) ακολουθώντας τη διαδικασία που αναγράφετε σε κάθε ηλεκτρονική επικοινωνία (email) που έχουμε με τον χρήστη. Επίσης μπορεί να ζητήσει από εμάς την διαγραφή όλων των στοιχείων του.

Σε αυτή τη περίπτωση η εταιρεία μας θα διαγράψει όλα τα στοιχεία του χρήστη άμεσα, δικαιούμενη ενδεχομένος να ζητήσει πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το αίτημα του χρήστη.
Η εταιρεία μας δεσμεύεται όσον αφορά στην εξασφάλιση της ασφάλειας και της ακεραιότητας των δεδομένων που συλλέγει σχετικά με τους χρήστες/μέλη του topshoes.gr. Ως εκ τούτου λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση των προσωπικών σας δεδομένων και των συναλλαγών.
Η εταιρεία δεσμεύεται να μην προβεί σε πώληση, ενοικίαση ή καθ' οποιονδήποτε τρόπο δημοσίευση ή/και κοινοποίηση των προσωπικών δεδομένων των επισκεπτών / χρηστών / μελών του topshoes.gr σε κανένα τρίτο φορέα, παρά μόνο εφόσον:
• Έχει τη ρητή συγκατάθεση των επισκεπτών / χρηστών / μελών για τη διοχέτευση προσωπικών δεδομένων
• Η διοχέτευση των προσωπικών δεδομένων προς νομικά ή/και φυσικά πρόσωπα που συνεργάζονται με το www.topshoes.gr καθίσταται αναγκαία για την υλοποίηση των επιθυμιών ή/και παραγγελιών των χρηστών/μελών. Τα νομικά και φυσικά πρόσωπα που συνεργάζονται με το topshoes.gr έχουν το δικαίωμα να επεξεργάζονται τα προσωπικά δεδομένα που οι χρήστες/μέλη του topshoes.gr καταθέτουν σε αυτό μόνο στο βαθμό που είναι απόλυτα αναγκαίος για την παροχή υποστήριξης προς το topshoes.gr
• Επιτάσσεται λόγω συμμόρφωσης με τις σχετικές διατάξεις του νόμου και προς τις αρμόδιες και μόνο αρχές.
Το topshoes.gr δεν αποθηκεύει στη βάση δεδομένων που χρησιμοποιεί και κατά οποιοδήποτε τρόπο οικονομικά στοιχεία των πελατών της (στοιχεία πιστωτικής κάρτας, λογαριασμοί τραπεζών)

Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα www.topshoes.gr χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο SSL για ασφαλείς online εμπορικές συναλλαγές.
Το πρωτόκολλο SSL (Secure Sockets Layer), είναι σήμερα το παγκόσμιο standard στο διαδίκτυο για την πιστοποίηση δικτυακών τόπων (web sites) στους δικτυακούς χρήστες και για την κρυπτογράφηση στοιχείων μεταξύ των δικτυακών χρηστών και των δικτυακών εξυπηρετητών (web servers). Μία κρυπτογραφημένη SSL επικοινωνία απαιτεί όλες τις πληροφορίες που αποστέλλονται μεταξύ ενός πελάτη και ενός εξυπηρετητή (server) να κρυπτογραφούνται από το λογισμικό αποστολής και να αποκρυπτογραφούνται από το λογισμικό αποδοχής, προστατεύοντας έτσι προσωπικές πληροφορίες κατά τη μεταφορά τους. Επιπλέον, όλες οι πληροφορίες που αποστέλλονται με το πρωτόκολλο SSL, προστατεύονται από έναν μηχανισμό που αυτόματα εξακριβώνει εάν τα δεδομένα έχουν αλλαχτεί κατά την μεταφορά.
Επίσης για την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραγγελίας αποδέχεστε την αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων τόσο απευθείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση που μας έχετε γνωστοποιήσει καθώς και τυχόν τηλεφωνική επικοινωνία στα τηλέφωνα που έχετε καταχωρήσει από υπαλλήλους της εταιρείας μας.
Η εταιρεία δε φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση που κάποια από τις συμβατικές ή νόμιμες υποχρεώσεις της δεν εκπληρωθούν σωστά ή/και έγκαιρα εξαιτίας της εκ μέρους σας αποστολής λανθασμένων προσωπικών στοιχείων. Υποχρεούστε να ενημερώνετε εκ νέου τα στοιχεία σας κάθε φορά που επέρχεται κάποια αλλαγή σε αυτά. Το σύνολο των δεδομένων σας προστατεύονται και προορίζονται μόνο για τη διασφάλιση της λειτουργίας της αντίστοιχης υπηρεσίας και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε τρίτο, χωρίς να τηρηθούν οι διατάξεις του Ν. 2472/97 σχετικά με την προστασία από επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως αυτός ισχύει κάθε φορά.
Τέλος, έχετε, μέσα στα πλαίσια της νομοθεσίας περί απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, τα δικαιώματα ενημέρωσης και αντίρρησης που προβλέπουν τα άρθρα 11 έως 13 του Ν. 2472/1997.
Το www.topshoes.gr ενεργεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Τα προσωπικά σας στοιχεία τηρούνται με ασφάλεια για όσο χρονικό διάστημα είστε εγγεγραμμένος ως μέλος του ηλεκτρονικού καταστήματος www.topshoes.gr και διαγράφονται όποτε ζητηθεί από εσάς.

ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη/ χρήστη των υπηρεσιών του www.topshoes.gr υπόκειται στους όρους του παρόντος τμήματος καθώς και στις σχετικές διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας (Ν. 2472/1997 για την προστασία του ατόμου και την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα όπως έχει συμπληρωθεί με τις αποφάσεις του Προέδρου της Επιτροπής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, τα Π. Δ. 207/1998 και 79/2000 και το άρθρο 8 του Ν. 2819/2000 όπως και το Νόμο 2774/1999 και του ευρωπαϊκού δικαίου (οδηγίες 95/46/ΕΚ και 97/66/ΕΚ), αλλά και σύμφωνα με τον νέο κανονισμό GDPR που ψηφίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι παρόντες όροι διατυπώνονται λαμβανομένων υπόψη τόσο της ραγδαίας ανάπτυξης της τεχνολογίας και ειδικότερα του Διαδικτύου όσο και του υπάρχοντος - αν και μη πλήρως ανεπτυγμένου - πλέγματος νομικών ρυθμίσεων σχετικά με τα ζητήματα αυτά. Σε αυτό το πλαίσιο, οποιαδήποτε ενδεχόμενη σχετική ρύθμιση θα αποτελέσει αντικείμενο του παρόντος τμήματος. Σε κάθε περίπτωση το www.topshoes.gr διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής των όρων προστασίας των προσωπικών δεδομένων κατόπιν ενημέρωσης των επισκεπτών/χρηστών και μέσα στο υπάρχον ή και ενδεχόμενο νομικό πλαίσιο. Εάν κάποιος επισκέπτης/χρήστης δε συμφωνεί με τους όρους προστασίας των προσωπικών δεδομένων που προβλέπονται στο παρόν οφείλει να μη χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του www.topshoes.gr